Torsdag på museet

Om leker, barn, Stavanger og jul

02. des. 2021 KL. 18:30 - 19:30

Per Inge Torkelsen står bak Norsk barnemuseum. Han ga leketøysamlingen sin til museet. Hør om leketøyet museet fikk; historiene de forteller, og hva de kan fortelle om historien.

Stavanger hadde en rik leketøyproduksjon. Lekene ble solgt i ulike type butikker, spesielt til jul. Juleutstillingene var en attraksjon!

Hjertelig velkommen til foredrag om leketøy, ved Hege Stormark som er fagansvarlig ved Barnemuseet.

Ny utstilling om Per Inge fra 24. november
I museet finner du også en flunkende ny utstilling «Kem va det så fant på dette tuller?» om Per Inge Torkelsen og Norsk barnemuseum (fra 24. november 2021). Med denne utstillingen vil vi hedre Per Inge Torkelsen som døde 22. juni 2021. Samtidig vil vi feire at Norsk barnemuseum er 20 år.

Husker du da butikkene stilte ut leketøy til jul? Dette er julen 1968. Disse forventningsfulle guttene står utenfor butikken Hustvedt i Østervåg i Stavanger. Tog i juleutstillingene var en attraksjon i flere butikker.

Foto: Byarkivet i Stavanger

Hos Lars M. Bjørnsen gikk dette «zeppelinertoget» hver jul fra 1930-tallet til 1960. Jul og leketøy hørte sammen!

Foto: MUST