Tør du spille, Christine?

Fortellerstund

17. sep. 2022 KL. 12:00 - 12:35

En fortelleforestilling om en modig jente og en foregangskvinne i Stavanger bys historie. Christine Friborg Lund ble født på begynnelsen av 1700-tallet og var den første kvinnen som ble ansatt som organist i en kirke i Norge. Christine var bare 14 år første gang hun spilte i Stavanger Domkirke og var også den aller første kvinnelige organisten i domkirken. Forteller Nina Næsheim tar publikum med inn i denne unike historien som formidles i samspill med orgelmusikk spilt på et lite og spennende orgel som kalles et positiv. Velkommen til en underholdende og lærerik forestilling som passer aller best for barn mellom 8-12 år.

Tør du spille, Christine? er del av Norsk orgelfestivals festivalprogram 15.-18.september 2022. Dette året markeres 400-årsjubileet for orgelet i Stavanger domkirke og 100 år siden Stavanger fikk sitt første klokkespill. I tillegg ser vi fremover mot Stavangers byjubileum i 2025 og starter med det historien om Orgelbyen Stavanger. Christine har spilt en viktig rolle i lokalhistorisk sammenheng, for norsk orgel – og musikkhistorie, og også vår kvinne – og kjønnshistorie.

Regi og manusforfatter: Hilde Blesvik

Fortelling: Nina Næsheim