Utstilling

Livsglad 17. mai-utstilling på museet

Skal vi tro de mange hundre tegningene som nå er stilt ut på Stavanger museum/Norsk Barnemuseum, gleder elever seg stort til endelig å feire en skikkelig 17. mai igjen.

06. mai 2022 - 31. mai 2022

17. mai-komiteen i Stavanger inviterte skoleelever til å tegne førstesiden på 17. mai-programmet. Og jammen satte elevene i gang med å tegne. Flere hundre tegninger vises nå fram i en pop up-utstilling på Stavanger museum/Norsk barnemuseum.

I 17. mai-komiteen var de litt bekymret for om elevene husker hva en skikkelig 17. mai-feiring er, etter to år hvor pandemien har hindret barnetog og de tradisjonelle festlighetene. Tegningene tyder på at elevene husker den gode gamle feiringen godt - og at de gleder seg.

17. mai-tegninger
Et livsglad virvar preger 17 mai-tegningene som nå er utstilt på Stavanger museum. Foto: AWF/MUST

Tegningene oser av norske og internasjonale flagg, festpyntede barn, Slottet, is, pølser, samhold og solidaritet. Den som trenger inspirasjon før 17. mai, får garantert påfyll ved å ta turen innom museet i mai.

Tegnerne har også lurt inn både snert og humor. En elg og en dinosaur som vifter med sine flagg og en gutt som åpenbart har forspist seg på is og pølser er noen av de morsomme eksemplene på det. Alvorligere tema som demokrati og krigen i Ukraina viser også igjen i mange av tegningene.

17. mai tegning utstillingsåpning
Elever fra Våland skole hjalp Bjarne Kvadsheim med utstillingsåpningen. Foto: AWF/MUST

17. mai-utstillingen ble åpnet av Bjarne Kvadsheim, leder i Stavanger kommunes utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog som kom til museet sammen med 17. mai-komiteen med leder Anne Sesilie Tekfeldt og andreklassinger ved Våland skole. De unge elevene har ekstra stor grunn til å glede seg til årets 17. mai - de har ikke kunnet gå i tog før.

17. mai utstilling i kafeen
Saft og is og skikkelig 17. mai-stemning når flere hundre 17. mai-tegninger er utstilt på Stavanger museum. I ramme på veggen henger vinnertegningen som Lykke Larsen Nybø i 3B på Vaulen skole har tegnet. Foto: AWF/MUST

Les Stavanger kommunes omtale av utstillingen her: https://www.stavanger.kommune....

Alle de flotte 17. mai-tegningene henger på utstilling på Stavanger museum/Norsk barnemuseum i hele mai.

Velkommen!