Barnehager og SFO som ønsker å besøke oss uten omvisning; se her!

Koronarestriksjoner

Stavanger museum og Norsk barnemuseum er svært populære å besøke for både SFO, barnehager og ordinære besøkende. Vi må derfor be alle SFO- og barnehagegrupper som ønsker å besøke oss om å bestille besøk på forhånd. Dette blir spesielt viktig i år for å overholde smittevernreglene..

Grupper som ikke er forhåndsbestilt vil risikere å ikke få anledning til å besøke museet! Bestilling gjøres pr. epost til vert.musegt@museumstavanger.no (e-post besvares innen museets åpningstider), og her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet. Besøkstid er begrenset til max 2 timer pr. gruppe. Alle grupper må ha minst en ansvarlig voksen pr. 8 barn. Besøket er gratis.

Når dere ankommer museet vil dere bli møtt av en formidler som vil gå gjennom museumsreglene med dere. Deretter bes store grupper om dele seg i små grupper på max 8 barn og en voksen. Gruppene bes fordele seg på hele museet. Vi anbefaler at dere tar en kikk på våre utstillinger på nettet, og planlegger besøket og rullering av gruppene på forhånd. Det er ikke mulighet for pedagogisk opplegg/gruppeomvisning i ferien.

Det er dessverre ikke anledning til å spise medbrakt matpakke i kaféen grunnet smittevernshensyn, men vi har god plass ute i museumshagen og i den kulturhistoriske lekeparken.

Museumsregler:

• Vi går samlet som gruppe, og har alltid en voksen i nærheten
  • Det er ikke lov å springe
  • Det er ikke lov å rope
  • Det er ikke lov å ha med mat inn i utstillingsarealet
  • Det er ikke lov til å ta på noe (inne på Barnemuseet kan du ta på ting)
  • Husk å rydd opp etter deg selv, når du har lekt i eventyrborgen

Vi gjør også obs på at i år:

• tar ikke museet imot mer enn én gruppe til dagen, dersom de ikke er fra samme skole, SFO eller barnehage.
  • museet ikke har mulighet til å ta imot grupper på flere enn 30 stk. Dette inkluderer de voksne.
  • må gruppen følges tett av de voksne, og følge opp smittevernsreglene.
  • har museet fjernet bl.a. løse leker og kostymer for å opprettholde smittevern. Av denne grunn er også noen deler av utstillingene på Barnemuseet sperret av eller stengt (gjelder også Eventyrborgen, men er tilgjengelig ved booking).

BESØKE EVENTYRBORGEN?

Eventyrborgen er for øyeblikket stengt for vanlig publikum (pr. dd. 03.09.20), men det er mulig for grupper å bestille tid til frilek i eventyrborgen. Max 30 stk, og vi booker kun en gruppe til dagen, hvis det ikke er samme kohort. Vi gjør oppmerksom på at leker og kostymer er fjernet i henhold til smittevernsplan. Tid i eventyrborgen bestilles på samme måte som vanlig besøk: vert.musegt@museumstavanger.no

Vi ses på Stavanger museum og Norsk barnemuseum!