Bli kjent med fuglelivet i Stavanger i sommer!

Hva vet du egentlig om det rike fuglelivet i Stavanger, bortsett fra at du kanskje irriterer deg over måken som stjeler isen din på sommeren? Kiellandsenteret tilbyr en rekke aktiviteter i juni og juli i samarbeid med Stavanger museum, Naturvernforbundet, Besøkssenter våtmark Jæren og Mostun natursenter. Bli med på fugleverksted, måkebingo, lån bøker om fugler, bli med på ringmerking av fuglene ved Breiavatnet og utforsk byens fugleliv på en guidet tur med en ornitolog.

Se vandreutstillingen «Fuglar i lyrikken» på Sølvberget
I sommer presenterer Kiellandsenteret vandreutstillingen «Fuglar i lyrikken». Vandreutstillingen som vises i 1. etasje på Sølvberget, er produsert av Nynorsk kultursentrum.

Både kunsten og litteraturen kler seg i fugledrakt, synger, kvitrer og flyr. Her er dikt for barn, sanglyrikk, dikt om fantasi og dikt som belyser hvordan vi mennesker utgjør en trussel for fuglenes livsvilkår. I tilknytning til utstillingen kan du låne med deg bøker om fugler i alle sjangre. Ta også turen opp i 4. etasje og lær mer om fugleelskeren Alexander Kielland og hvordan ulike fugler dukker opp som motiv i forfatterskapet hans.

Aktiviteter i byen for hele familien
Allerede mandag 21. juni klokken 11.30 begynner Kiellandsenterets fuglebonanza!

Vil du vite mer om det rike fuglelivet i byen vår?
Bli med på URBPOP-UP! Lær om de urbane måkene og hvorfor det er viktig å ringmerke og registrere dem. Ornitolog, Håvard Husebø fra Stavanger museum, viser og forteller i hagen til Alexander Kielland ved Breiavatnet.

Fugleverksted
Bruk utstyr som fotoprinter, symaskiner og vinylkutter til å designe eller redesigne handlenett med fugletema i Verkstedet på Sølvberget. Du er hjertelig velkommen til å ta med egne tekstiler også.

Byfuglevandring
Vil du vite mer om det rike fuglelivet i byen vår? Bli med på en spennende vandring og oppdag fuglenes hemmelige liv i Stavanger sentrum! De tre ornitologene Øyvind Gjerde, Stein Johan Warland og Erik Thoring, tar oss med fra Sølvberget, bort til Torget, langs Breiavatnet, gjennom Lagård gravlund, over jernbanen og opp gangbrua til museet. Det blir måkebingo for de minste underveis, -og fri entré til Stavanger Museum, hvor turen ender.

For fullt fugleprogram se www.sølvberget.no

Fugleelskeren Kielland
Alexander Kiellands var veldig glad i fugler, han brukte dem som motiv i diktningen sin og han hadde et glødende engasjement for vern av fuglelivet langs jærkysten. Han var også en av de første norske forfatterne som brukte litteraturen til å uttrykke bekymring for menneskenes påvirkning på naturen.