200 000 kr til ny utstilling

Med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord skal vi lage utstilling om folkedrakter.

Museum Stavanger fikk nylig bevilget 200 000,- fra Stiftelsen Fritt Ord til å lage en utstilling om folkedrakter på Stavanger museum.

I utstillingen som har arbeidstittel «Fra Hulda til Hijab» vil vi belyse ulike problemstillinger knyttet til bruk av bunad i vår samtid. Målet med utstillingen er å skape refleksjoner rundt bruken av bunad i Norge i dag og å sette bunaden i en historisk kontekst med paralleller til folkedraktene fra førindustriell tid. Hvorfor vekker hijab til bunad så sterke følelser? Er det greit at damer går i herrebunad? Har bunaden blitt et ekskluderende plagg som skaper avstand mellom mennesker i motsetning til Hulda Garborgs drøm om å samle folk rundt et nasjonalt symbol?

Vi gleder oss til utstillingsåpning sommeren 2022!