acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Eventyr/Skjelett

småtrinn og barnehage

Stavanger museum har åpnet opp for ett undervisningstilbud til skoler og barnehager, selv om museet fortsatt er stengt for vanlige besøkende frem til 1. juni. Hver ukedag (unntatt mandager) vil vi kunne ta imot en gruppe fra én skole/én barnehage på totalt 20stk barn, dette for å kunne følge smittevernregler. Gruppen må følges av minst 3 voksne, da elevene deles videre inn i 3 grupper under besøket. Er gruppen på mindre enn 20stk, vil museet likevel kun kunne ta imot kun én skole/barnehage hver dag. Undervisningstilbudet er kombinert av både kultur- og naturhistorie og omhandler eventyr og skjeletter.

Under besøket vil elevene oppleve følgende tilbud:

Eventyr (ca. 30min):

Hva er et eventyr? Elevene får lære om ulike eventyr, deres kjennetegn, hvor de kommer ifra og figurene det fortelles om. Bli med på en eventyrstund – kanskje kan du noen eventyr som har blitt fortalt til barn og voksne i hundrevis av år!

Skjeletter (ca. 30min): I utstillingen «Inn til beinet» snakker vi om hva et skjelett kan være og finner svar på mange spørsmål tilknyttet dette: Har alle dyr skjelett? Er skjelettet inni kroppen eller utenpå kroppen? Hvorfor er det lurt å ha et skjelett? Er tennene en del av skjelettet? Er tennene til en kjøtteter og en planteeter forskjellige? Er det forskjell på horn og gevir? Kan du navnet på noen dyr som har skjelettet utenpå kroppen?

Lekeparken (ca. 1t): Lekeparken er åpen med fastmontert utstyr, løse deler er fjernet grunnet smittevern.Informasjon om praktisk gjennomføring og smitteverntiltak finner du her.