Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Disseksjon

... av brusk- eller beinfisk

I dette undervisningstilbudet er vi på museets Naturlab og dissikerer fisk. Museumspedagogen utfører disskesjonen med hjelp fra elever. Alle får utdelt forkle og latexfrie hansker.

Vi ber om at de som ønsker dette tilbudet bestiller i god tid, slik at vi har oversikt over hva slags fisk vi har på frys. Tilbudet er avhengig av museets tilgang på fisk. Vi har størst tilgang i februar, og anbefaler dere derfor å bestille i mars-mai måned.

I disseksjonen snakker vi om ytre og indre morfologi, og hva som kjennetegner de ulike artene. Alle arter er typiske arter fra Gandsfjorden.

Bruskfisk: Pigghå, havmus og piggskate

Beinfisk: Skolest, Kolje/hyse, torsk og andre torskefisker

Hver disseksjon er på en fisk, enten brusk eller beinfisk, avhengig av hva vi har tilgang på. Det kan også være aktuelt å ta frem mindre eksemplar av ulike arter i fryseren, for å se på ulike arter.