acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Byhistorie/Skjelett

vgs

Stavanger museum har åpnet opp for ett undervisningstilbud til skoler og barnehager, selv om museet fortsatt er stengt for vanlige besøkende frem til 1. juni. Hver ukedag (unntatt mandager) vil vi kunne ta imot en gruppe fra én skole totalt 10stk elever, dette for å kunne følge smittevernregler. Gruppen må følges av minst 2 voksne, da elevene deles videre inn i 2 grupper under besøket. Er gruppen på mindre enn 10stk, vil museet likevel kun kunne ta imot kun én skole hver dag. Undervisningstilbudet er kombinert av både kultur- og naturhistorie og omhandler byhistorie og skjeletter.

Under besøket vil elevene oppleve følgende tilbud:

Fra bygd til by – Stavanger på 1800-tallet (ca. 30min):

Hva skjedde i Stavanger på 1800-tallet? Hvordan hadde folk det på landet, og hvorfor trakk de inn mot byen? Bli med på reisen fra land til by og fra bonde til borger. Hva var annerledes, hva var likt og hvordan henger det sammen?

Skjeletter (ca. 30min): I utstillingen «Inn til beinet» snakker vi om hva et skjelett kan være og finner svar på mange spørsmål tilknyttet dette: Har alle dyr skjelett? Er skjelettet inni kroppen eller utenpå kroppen? Hvorfor er det lurt å ha et skjelett? Er tennene en del av skjelettet? Er tennene til en kjøtteter og en planteeter forskjellige? Er det forskjell på horn og gevir? Kan du navnet på noen dyr som har skjelettet utenpå kroppen?

Informasjon om praktisk gjennomføring og smitteverntiltak finner du her.