Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Torsdag på museet

Hubro og kraftlinjer i Ytre Hordaland

19. okt. 2017 KL. 18:00 - 19:00

Håvard Husebø, rådgiver og ornitolog ved avdeling for naturhistorie på Stavanger museum, forteller om sitt forskningsprosjekt om hubro og kraftlinjer.

Prosjektet er i regi av Fylkesmannen i Hordaland og er et samarbeid mellom Fylkesmannen i Hordaland, Universitetet for miljø- og biovitenskap (NMBU), Ecofact AS, BKK nett AS, Norsk Ornitologisk Forening avd. Hordaland og Museum Stavanger. Studieområdet er kommunene Øygarden, Fjell og Sund. Prosjektet har som målsetning å være tverrfaglig bergingsaksjon for hubro i ytre Hordaland. Hubroen er spesielt utsatt for å bli drept ved strømgjennomgang, som følge av at de bruker strømstolper til kraftlinjene som utkikkspunkt under jakt. Prosjektet skal gi kunnskap om hvordan hubro bruker areal i nærheten av kraftlinjer i sitt leveområde. Og kunnskapen som tilveiebringes via satelitt-telemetridata, fra satelittsendere montert på voksne hubroer, skal danne grunnlag for hvilke mastekonstruksjoner som det vil være fornuftig å gjøre tiltak på, for å redusere dødeligheten hos arten.

INNGANG 50 KR