Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Torsdag på museet

Kulturminnefondets støtteordninger

14. sep. 2017 KL. 19:00 - 20:00

Er du eier av et verneverdig hus eller et kulturminne? Bor du i trehusbyen Stavanger og lurer på om det er mulig å søke støtte for å tilbakeføre boligen din til slik den en gang har vært?

Velkommen til det første torsdagsforedraget på «nye» Stavanger museum! Vi har invitert Norsk Kulturminnefond til å presentere sine støtteordninger til privatpersoner som ønsker å restaurere eldre bygg. Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner og kulturmiljøer. Fondet deler ut støtte til prosjekter i hele Norge, men opplever at det er få søkere fra vårt distrikt, og derfor er Rogaland nå et prioritert område.

Det blir satt av tid til spørsmål og veiledning – lurer du på noe som gjelder ditt hus eller ditt prosjekt? Ta gjerne med foto eller tegninger, prosjektplaner o.l. Søknadsfrist 2018 er 1. november, så her har man sjansen til å få god hjelp til å komme i gang med søknaden!

Les mer om støtteordningene på Kulturminnefondets nettside

Les også om det pågående arbeidet på Klostergarden ved Utstein kloster, der eierne har fått støtte fra Kulturminnefondet til å restaurere et sjøhus som skal åpnes for publikum og brukes til å selge lokale varer her

Rogaland fylkeskommune ved Inger Koa vil også være tilstede for å presentere tilskuddsordningen til istandsetting av vernede bygg og anlegg med søknadsfrist 1. november.

Billettpris: 50,-

Foredraget holdes i den nye «Fuglesalen» i museets første etasje, og Museumscaféen by Matmagasinet er åpen slik at det vil være mulig å kjøpe kaffe, kake og enkle småretter i forkant av arrangementet.