Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Gjenåpning av Stavanger museum

Barnemuseet er fremdeles åpent i helgene

01. juni 2017 KL. 11:00 - 13:00

Stavanger museum gjenåpner etter oppussingen 1. juni 2017 kl. 11.00.

Åpningstider i oppussingsperioden:

Stavanger museum er stengt i ukedagene.

Lørdag og søndag: Norsk barnemuseum åpent kl. 11-16.

De kulturhistoriske og naturhistoriske utstillingene er dessverre stengt. Redusert inngangspris: 50 kr for alle. Norsk barnemuseum er åpent for

skoleklasser og barnehager ved forhåndsbestilling i ukedagene. Tel.: 51 84 27 00.

Stavanger museum åpner etter restaureringen 1. juni 2017.

Ny kafé

Den nye kafeen, blir tredelt. Nærmest barnemuseet blir det spiseplasser for de yngste. Her settes det opp gamle magasinskuffer som fylles med gjenstander som gjenspeiler utstillinger i resten av museet. Besøkende kan trekke skuffene ut og se nedi. Neste del ligger nær kaffemaskin og salgsdisk, her blir det også et lite område hvor du kan sitte godt og arbeide på pc og nyte en god kopp kaffe. Den siste del av kafeen vender ned mot byen, her kan en sitte i rolige omgivelser og nyte utsikten, en god bok eller hverandre.

Fornyet kjeller

I kjelleren blir det satt opp ny naturhistorisk utstilling og allrom. Utstillingen vil fortelle historiene bak museets unike preparater samlet inn siden 1877. Det blir ny inngang inn til kjeller, der en vil ta inn skoleklasser og barnehager. Garderoben får større kapasitet med låsbare skap og det blir flere toaletter. Det monteres løfteplattform for rullestolbrukere mellom kjeller og førsteetasje.

Byloftet

De byhistoriske utstillingene i museets tredje etasje holdes stengt under ombyggingen. Det vil her åpnes en ny utstilling med arbeidstittelen «Byloftet», der hovedtemaet vil være foto fra Stavanger. Ved å åpne vinduene i denne etasjen vil publikum kunne nyte utsynet fra et av byens beste utsiktspunkt.