Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Sjøfolk i krig

med Stavanger Museums Venner

12. juni 2018 KL. 18:00 - 20:00

Tirsdag 12. juni kl. 18.00 kan du besøke Stavanger Maritime museums utstilling «Sjøfolk i krig - Midt i striden uten kamptrening» sammen med Stavanger Museums Venner. En ansatt fra Stavanger Maritime Museum vil ta oss med gjennom utstillingen.

Krigsseilerne var helt vanlige sjøfolk som hadde hyre på skip og havnet midt i en krig de absolutt ikke var forberedt på. I tillegg til den vanlige jobben måtte de lære seg å passe sine poster i maskinen og på broen under angrep, håndtere kanoner på dekk og å manøvrere under konvoiseilas.

Denne utstillingen forteller om hvordan de to store krigene i Europa på 1900-tallet påvirket livene til sjøfolk som arbeidet til havs, og om samfunnet hjemme i Norge. Både under første verdenskrig og andre verdenskrig havnet sjøfolk og skip fra Stavanger midt i krigssonen.

• Hvordan er det å være sjømann når stormaktene utkjemper krig til havs?
  • Hvordan oppleves det å bli utsatt for angrep med miner, torpedoer og ubåter?
  • Hvordan påvirkes samfunnet på land av krig som føres langs kysten og langt til sjøs?
  • Hvordan er det å ha foreldre som arbeider til sjøs når det er krig?

Alle er hjertelig velkommen!

Hilsen styret