Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Museumsnatt

Litt magisk - helt gratis!

26. okt. 2018 KL. 19:00 - 23:00

Endelig oktober. Endelig høstmørke. Endelig Museumsnatt. Stavanger museum og Arkeologisk museum inviterer inn bak kulissene, til opplevelser og inntrykk i alle kriker og kroker av museene.

For hva skjer egentlig på et museum etter mørkets frembrudd – i kjelleren, på loftet, i hagen, oppe på taket? Vi byr på kjekke aktiviteter og et litt magisk museumsnattprogram – for familier, ungdom og voksne.

Her er det foreløpige programmet. Mer kommer, så her er det bare å glede seg!

• Små ting under lupen
    Vi ser på naturhistoriske objekter i stereolupe. Ta gjerne med egne små ting!
  • Dissekering av dyr
    Bli med når ansatte ved avdeling for naturhistorie dissekerer kenguru, oter og rådyr.
  • Utkledning
    Kle deg ut og utforsk eventyrborgen i Det lille barnemuseet. Her finner du også verkstedsaktiviteter.
  • Ny sporløype
    Vi har laget en helt ny sporløype som går gjennom hele huset kun til Museumsnatt!
  • «Eg strør»
    Vi strør iddisar i museumshagen. Samler du ikke på iddisar fra før, kan du begynne nå!
  • Modelltogbane
    Kom og se på modelltog som går på opptrekk! Piers har tatt med seg modelltogbanen han selv vokste opp med.
  • Trykkpresser og settekasser
    Møt den joviale gjengen fra Venneforeningen til Norsk grafisk museum som i år, som i fjor, stiller med både trykkpresser og settekasser slik at også du kan prøve deg som boktrykker!
  • Maritimt makraméverksted
    Lær deg makramé og lag armbånd i hamp og treperler eller øv deg på nyttige maritime knuter.
  • Tegn med lys
    Vi lager lystegninger i høstmørket og fotograferer resultatet. Passer for alle.
  • Bli en livredder!
    Test deg selv i hjerte-lunge-redning. Instruksjon ved Laerdal Medical.
  • Hva er det som skjer?
    Det er noe rart som skjer her på museet i kveld.
  • Selvgjort er velgjort
    Har du lyst til å prøve å brodere en bunad? På museumsnatt kan du møte profesjonelle veiledere og du kan prøve å brodere mønster fra Rogalandsbunaden.

Programmet på Arkeologisk museum finner du her!