must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1
Utstilling

Kraniumkor

En kunstinstallasjon av Arne Nøst

01. juni 2017 - 31. des. 2018

I Stavanger museums andre etasje, har kunstneren Arne Nøst lagd en syngende installasjon, som en introduksjon til vår naturhistoriske utstilling. Nøst har fått anledningen til å bruke preparater fra våre magasinerte samlinger og skapt Kraniumkor.

Arne Nøst sier selv om Kraniumkor:
"Oss og dyrene, pattedyrene som vi deler slektstre med er her påført menneskets stemme og øyne, hva skjer med vårt blikk når dyrenes kranium bærer vår mimikk?"

Kraniumkor bruker hodeskaller fra Stavanger museums samlinger, her tamgris. Foto: Oddbjørn Erland Aarstad.Kraniumkor bruker hodeskaller fra Stavanger museums samlinger, her tamgris. Foto: Oddbjørn Erland Aarstad.