Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Avdelingsdirektør – ledig stilling

Vil du være med å lede og utvikle avdeling for naturhistorie ved et av landets viktigste regionale museer?

Museum Stavanger (MUST) søker ny avdelingsdirektør som kan videreutvikle avdelingen sammen med en svært dyktig stab.

Avdeling for naturhistorie er en av fire fagavdelinger i MUST som er et regionalt museum for kunst, naturhistorie, kulturhistorie og sjøfart- og industrihistorie. Avdelingen er lokalisert i Stavanger museum, og har ansvaret for de naturhistoriske samlingene og utstillingene, samt driften av den norske ringmerkingssentralen og Revtangen ornitologiske stasjon.

Avdelingen har sitt hovedfokus på biologisk mangfold, fortrinnsvis i vestlandsregionen. Det legges vekt på samarbeid og erfaringsutveksling på tvers fagområdene, og avdelingsdirektøren går inn i MUST sin ledergruppe og rapporterer til administrerende direktør.

Stavanger museum er inne i en fornyingsprosess der vi foruten å utvikle nye utstillinger, skal utvikle et moderne museum med utgangspunkt i mulighetsstudien «Museumsparkvisjonen». I den forbindelse gjennomfører MUST for tiden første trinn av en større fornyelsesprosess av publikums- og utstillingsarealer i Stavanger museum.

Vi søker etter en leder som med erfaring og faglig innsikt kan være med å realisere de nye planene, samt styrke og fornye utstillinger, program og profil. I rollen ønskes en erfaren, nytenkende og målrettet leder med god gjennomføringsevne som kan motivere og skape gode samarbeidsrelasjoner på tvers av seksjoner og fag. Du må være fleksibel, kreativ og initiativrik, og ha kapasitet til å håndtere flere parallelle arbeidsoppgaver og alltid se etter nye og bedre løsninger.

Vi søker en person som har

·         Gode samarbeidsevner, evne til å inspirere og motivere.

·         Gjennomføringskraft og evne til å være nytenkende og strategisk.

·         Forståelse for og erfaring med planlegging, søknadsbehandling, samt økonomistyring.

·         Erfaring fra formidling og utstillingsarbeid.

·         Et bredt nettverk innen de fagområder avdelingen dekker.

·         Relevant høyere utdannelse og ledererfaring innen naturvitenskap, fortrinnsvis innen fagfeltet zoologi.

·         Gode språkkunnskaper og behersker et skandinavisk språk muntlig og skriftlig.

Søknaden må inneholde:

·         Søknadsbrev.

·         CV.

·         Relevante vitnemål, referanser og attester.

Vi tilbyr:

·         Et spennende og stimulerende arbeidsmiljø.

·         Lønn etter avtale.

·         Stilling i en IA-virksomhet.

·         Medlemskap i KLP

For mer informasjon kontakt administrerende direktør Siri Aavitsland på mobil 913 29 729.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes innen 27. mars 2017 til Museum Stavanger, att: Kjetil Rio Bergsvåg per e-post kjetil.rio.bergsvåg@museumstavanger.no