must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Arrangement og åpningstider på Stavanger museum i påsken

ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN

Søndag 14. april (Palmesøndag): 11 – 16

Mandag 15. april: Stengt

Tirsdag 16. april: 11 – 15

Onsdag 17. april: 11 – 15

Torsdag 18. april (Skjærtorsdag): 11 – 15

Fredag 19. april (Langfredag): Stengt

Lørdag 20. april (Påskeaften): 11 – 16

Søndag 21. april (1. Påskedag): Stengt

Mandag 22. april (2. påskedag): 11- 15

LØRDAG 13. APRIL

INGEN VET HVOR HAREN HOPPER - Påskeløype i museet

Påske(Jær)haren har lurt seg rundt omkring på Stavanger Museum og gjemt egg! Dersom du har funnet alle, kan du skrive navnet og telefonnummeret ditt på oppgavearket og levere det i foajèen. Påskeaften, 20 april, trekker vi 3 heldige vinnere som får hvert sitt påskeegg med masse kjekt i!

BARNETIMEN - Safaritur kl. 13

Bli med på safaritur i de naturhistoriske utstillingene. Kjetil forteller spennede historier om dyrene og henter frem ting fra de naturhistoriske samlingene.

SØNDAG 14. APRIL

TIRSDAG 16. APRIL

BESTEFORELDREDAG
Gratis inngang for besteforeldre i følge med barnebarn. Velkommen!

LAG DIN EGEN FJÆRPENN kl. 12-14
Før den moderne pennen, måtte man vite hvordan å lage- og skrive med penner av fjær! Visste du at ordet penn faktisk kommer fra det latinske ordet «penna», som betyr fjær?

Det kan være vanskelig å skrive pent med en fjærpenn, men å lage en er lett! Skriver du annerledes med enn fjærpenn enn en moderne penn?

ONSDAG 17. APRIL

TORSDAG 18. APRIL

LØRDAG 20. APRIL

BARNETIMEN - Jær-påskeharen kl. 13
«Når nettene blir lange og kulden setter inn, skifter haren i Norge til den hvite vinterpelsen sin.» Det er for å kunne gøyme seg i snøen slik at rovdyra har vanskeligare for å finne den og ete den. Men her på vestlandet ville det vore ein rimelig dumdristig ting å gjere, i og med at vi omtrent ikkje held på med «snø og sånn».

Dermed skiftar haren her på Jæren til ein litt lysare gråfarge som har gjeve den tilnavnet «blåhare».

Kom på besøk på naturlaben på Stavanger Museum og lag din eigen jær-påskehare og lær meir om haren sine mange artige eigenskapar!