Arktisk ulv

Otto Sverdrups gave til Stavanger Museum i 1902.

Arktisk ulv er en egen underart Canis lupus arctos. Denne underarten ble vitenskapelig beskrevet i 1935, over 30 år etter Otto Sverdrup gav et eksemplar til Stavanger Museum i 1902. Ulven ble innsamlet under Fram II ekspedisjonen som varte fra 1898 til1902. Lokaliteten er løselig angitt som “Polarlandene”. Museum Stavanger har flere godbiter knyttet til norsk polarhistorie. Både ulven fra Sverdrup og “Nansens jaktfalk” står utstilt i “Museumsreisen”, en utstilling om historien til museet og hvordan fokuset på innsamling og forskning har endret seg fra 1880 og frem til i dag. Der finner man også zoolgiske preparater knyttet til Roald Amundsen og Johan Korens ekspedisjoner i Sibir, fugler innsamlet på Øst-Grønland i forkant av Norges forsøk på å annektere dette landområdet på 1930-tallet, og mye mer.